Viering Start Bouw laatste fase Jacobsveld!

Onder het genot van een hapje en een drankje is op 22 januari 2020, tijdens een feestelijke bijeenkomst met de toekomstige bewoners, de start van de laatste 11 woningen van de wijk Jacobsveld op het voormalige terrein van de oude steenfabriek aan de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd gevierd.

Jacobsveld bestaat in totaal uit 34 woningen verdeeld over drie fases. In 2017 en 2018 zijn bij de eerste twee fases 5 rijwoningen, 12 twee-onder-een kap en 6 vrijstaande woningen opgeleverd. De nu te bouwen derde fase bestaat uit 4 twee-onder-een kap woningen, die allen al verkocht zijn, en 7 vrijstaande woningen, waarvan er nog 4 beschikbaar zijn. Begin december vorig jaar is Hazenberg Bouw begonnen met de bouwwerkzaamheden.

Tijdens deze viering van de start van de bouw konden de toekomstige bewoners op informele wijze nader kennis maken met elkaar. Tevens is dit bijzondere moment vastgelegd door het maken van een handafdruk in een terrastegel, die later in het terras van de nieuwe woning komt te liggen.

“Mijn man en ik wonen nu nog in Hoogerheide, maar oorspronkelijk kom ik uit Sprundel. Onze kinderen wonen een afslag verder dus wilde ik graag terug naar deze regio,” laat mevrouw Verhoeven tijdens de bijeenkomst weten. “Dit nieuwbouwproject sprak ons erg aan en bovendien hebben we straks zelfs een vliegveld in de buurt,” zegt ze lachend.

“We gingen in het asiel kijken voor een kat en kwamen met een hond terug. Deze kreeg gedragsproblemen dus gingen we op cursus in Rucphen. Daar zagen we borden voor deze wijk en hoewel we niet op zoek naar een woning waren, sprak het project ons erg aan. Toen bleek dat het voor ons financieel haalbaar was, hebben we direct ja gezegd,” vertelt echtpaar Broerse uit Oud-Beijerland enthousiast.

Omdat de woningen met een prefab-systeem gebouwd gaan worden, is de oplevering al voorzien voor komende zomer. Met de oplevering van deze laatste fase is de wijk Jacobsveld dan eindelijk voltooid!